Satsning för att minska ungdomsarbetslösheten

Onsdagen den 22 december undertecknade vi en gemensam överenskommelse mellan kommunen och Arbetsförmedlingen för att minska ungdomsarbetslösheten i kommunen. – Vi är väldigt glada att få ett fördjupat samarbete med Arbetsförmedlingen. Redan idag görs mycket för att motverka att ungdomar hamnar i ett utanförskap, mer kan dock alltid göras. Med detta steg ökar vi takten mot en kommun där alla ungdomar har en sysselsättning, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunens verksamhet Vägval ungdom, ett befintligt samarbetsprojekt mellan kommun och Arbetsförmedlingen, är den organisation som kommer att fungera som nav.

Upplands Väsby och Arbetsförmedlingen startade 2014 verksamheten Vägval Ungdom som arbetar med unga vuxna i åldrarna 16–24 år som inte studerar eller har ett arbete. Vägval ungdom erbjuder guidning och stöttning genom individuella samtal och har erfarna coacher med goda kontakter med kommun och det lokala näringslivet. Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen gör att rätt insats snabbare kan erbjudas till personer som har specifika behov. En viktig del av samverkan är att föra dialog med unga för att ta del av deras erfarenheter och upplevelser.

facebook Twitter Email