Namninsamling mot nedskärningarna i busstrafiken

Nya tiddtabeller för busstrafiken i länet har trädit i kraft. För väsbyborna innebär det lägre turtäthet på cirka hälften av linjerna.

Det är landstinget som tagit beslutet och vi har varit tydliga med att vi inte tycker att det här är ett bra beslut. Torsdag 20 Januari delade vi ut kaffe och samtalde med frusna resenärer vid busstationen och som får vänta på sina bussar.

– Jag lidermed alla väsbybor som står ute och fryser i väntan på bussen. Jag ska göra allt jag kan för att få till en förändring och har därför tagit initiativ till en uppvaktning av ansvarig politiker, trafiklandstingsrådet Kristofer Tamsons (M). Till det mötet har även bjudit in oppositionen.

Många väsbybor är beroende av busslinjenätet för att ta sig till skola, jobb, förskola och aktiviteter. För oss är det självklart att alla som bor i Väsby skall klara sin vardag med hjälp av kollektivtrafiken.  Vi värnar om människors vardag och om miljön. Nedskärningarna skapar även en grund för bilberoende, något kommunen jobbat länge med att bryta. För en tillväxtkommun som Upplands Väsby är god kollektivtrafik en förutsättning för företag och medborgare.

Nu kan du hjälpa tilll att påverka genom att skriva under namninsamlingen mot nedskärningarna! Vi ser till att den kommer trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) tillhanda.

Till namnsinsamlingen Tillsammans skapar vi förändring! Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande Ann-Christin Martens (S), kommunalråd Lars Valtersson (Mp), kommunalråd Anders Rosén (V), kommunalråd Roland Storm (VB), kommunalråd

facebook Twitter Email