Moderaternas partivänner går före Väsbyborna

Moderaternas beslut i landstinget att kraftigt skära ner i busstrafiken slår mot stockholmsregionens tillväxt och utveckling. Sedan bussnedskärningarna trätt i kraft har vi samtalat med besvikna väsbybor som nu fått svårigheter att ta sig till och från arbete och skola.

Vi har mött ungdomar som tvingats vänta en timme på bussen för att komma hem på kvällen och talat med oroade företagare.

Det är skamlöst av moderaterna i Väsby att försöka vifta bort det egna partiets ansvar i landstinget för bussneddragningarna. Blotta misstanken om att moderaterna i Väsby prioriterar goda relationer med sina partivänner i landstinget före väsbyborna och väsbyföretagen förskräcker.

Bättre vore att erkänna att beslutet om nedskärningar i busstrafiken gick helt fel.

För att få ordning på busstrafiken behövs breda lösningar. Moderaterna som styr landstinget har självklart huvudansvaret, men vi förutsätter att också andra partier i landstinget kliver fram för att bidra till en lösning.

Socialdemokraterna la i höstas fram ett alternativt sparförslag som innehöll bland annat att skrota en pendelbåtslinje mellan Solna-Sös som visade sig vara dyr och olönsam. Trots att moderaterna i landstinget har genomfört våra sparförslag valde de ändå att skära i busstrafiken.

Vi står upp för väsbyborna och räds inte att be våra socialdemokratiska företrädare i opposition i landstinget att sätta sig ner och diskutera konstruktiva lösningar. Heder åt moderaternas förra oppositionsråd, Per-Erik Kanström, och som i vått torrt stod upp för Väsbyborna i bullerfrågan.

Men hur är det Oskar Weinmar, tillträdande oppositionsråd (m), vågar du står upp för väsbyborna, även om det innebär att du behöver sätta press på moderaterna i landstinget?

Kommunstyrelsens ordförande (S) Upplands Väsby: Mathias Bohman

Landstingsfullmäktigeledamot (S) Upplands Väsby: Ann-Christin Jyttner

facebook Twitter Email